søndag den 18. september 2011

Mazarinkage


Der lå en rulle marcipan i køkkenskabet og nærmede sig sidste salgsdato. Det lyder næsten naturstridigt, men jeg må have købt den på tilbud ved juletid, og så nærmest glemt den igen. I hvert fald fik jeg lyst til at bage mazarinkage. Efter lidt søgen i div. kogebøger og på nettet sjussede jeg mig frem til denne opskrift - og den blev rigtig god!

Mazarinkage:
250 g smør eller margarine
250 g sukker
125 g mel
250 g marcipan
3 æg

Smelt smørret. Kom de tørre ingredienser i en skål (jeg kom også 1 tsk. bagepulver i, men jeg er ikke sikker på, at det er nødvendigt). Riv marcipanen ned i. Bland det lidt efterhånden, så marcipanen ikke klumper sammen igen. Bland det smeltede smør i. Pisk æggene let sammen og rør dem i med en ske eller dejskraber.
Smør en springform (ca. 23 cm) og klip bagepapir ud, så det passer i bunden. Fyld dejen i og bag den ca. 40 min. ved 175 grader. Tjek med en strikkepind om kagen er bagt, og giv den evt. 5-10 min. mere.

Overtrækkes med 75 g chokolade (40 %), der er smeltet sammen med en spiseskefuld smør.


Kagen bliver faktisk bedre af at stå et par dage og sætte sig lidt - hvis den altså holder så længe :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar